Sve spremno za hokejaški spektakl u Zetri

Sve spremno za hokejaški spektakl u Zetri

E. Škorić

U petak počinje Sarajevo Ice Fest 2014, a večeras je održana generalna proba.

Pred novinarima i malobrojnim sretnicima na tribinama, večeras su organizatori prezentovali ono što očekuje ljubitelje hokeja u petak i nedjelju.

U Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, dakle, u petak i subotu igrat će se dvije utakmice EBEL lige. Ljubljanska Olimpija bit će domaćin austrijskim klubovima VSV Villach i KAC Klagenfurt.

"Dvije utakmice koje će se igrati u petak i nedjelju centralni su događaj naše manifestacije, odnosno ovog showa na ledu. Imat ćemo i turnir djece iz cijele regije u sklopu festivala, te turnir veterana, također iz regije. Naglasio bih da ovo nije svakodnevni događaj, jer se EBEL liga prvi put izmjestila izvan svojih zemalja i došla u Sarajevo, kao poklon Ljubljane za 30. godišnjicu ZOI-a", rekao je Haris Muhić, direktor ICEFEST-a

Na ledu Zetre večeras je odigrana utakmica domaćeg prvenstva, koja je poslužila kao generalna proba pred uzbudljive utakmice u petak i nedjelu. Svi građani koji kupe kartu mogu u nedjelju nakon utakmice uživati u "disco na ledu". U svakom slučaju, bit će puno zabave u Zetri u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.