Švicarski skijaši vozili kamenim padinama

Pripreme za novu sezonu

Švicarski skijaši vozili kamenim padinama

Iako do početka skijaške sezone ima još dosta vremena švicarski skijaši i skijašice uveliko se pripremaju za napore koje ih očekuju u okviru nove sezone Svjetskog kupa.

Jörg Roten, trener grupe švicarskih skijaša i skijašica koji voze kombinaciju poznat je po svojim nekonvencionalnim metodama treninga, a kada vidite kuda su švicarski skijaši dobili zadatak da voze shvatiti ćete o kakvim je metodama riječ.

Umjesto treninga na nekom od alpskih glečera Roten je svoje izabranike poveo na padinu, koja ne da je bila travnata, već je snijeg zamijenilo kamenje.

Gino Caviezel nije mogao da vjeruje kada je došao na padinu dugu iše od 150 metara kojom se protezala staza od kamenja na kojoj je bila već postavljenja staza i kapije.

"Zar ćemo stvarno voziti ovdje?", pitao je Caviezel, ali je odgovor bio potvrdan. 

Teamleader Carlo Janko krenuo je prvi, uspio je do četvrte kapije, dok mu je u drugoj vožnji trebalo 38,7 sekundi do cilja. Za razliku od njega Caviezel i Thomas Tumler pali su na trećoj kapiji. Gino je na trećoj kapiji ostao bez obje skije, a ukupni pobjednik Evropskog kupa u Super G-u završio je frontalnim padom.

Naredna vožnja za sve članove tima bila je dobra, a najbolji rezultat imao je 23-godišnji Elia Zurbriggen, najstariji sin legendarnog Pirmina Zurbriggen. Stazu je odvezao za 14,40 sekundi, a nakon njega su redom išli Caviezel, Janka i Tumler.

Padova je bilo, i to dosta teških, ali valjda se Roten nada da će ih kamenje natjerati da se bore sa ledenim plohama kad dođe sezona. Pogledajte u kakvim spartanskim uslovima su trenirali Švicarci:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.