Zetra spremna za hokejaški spektakl

Dvije utakmice EBEL lige u Sarajevu

Zetra spremna za hokejaški spektakl

E. Škorić

U Zetri će se 10. i 12. januara odigrati dvije utakmice hokejaške EBEL lige, u kojima će Olimpija iz Ljubljane biti domaćin KAC-u iz Klagenfurta i VSV-u iz Vilacha.

Ovo će biti svakako najveći hokejaški događaj u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine. Tim povodom u prostorijama Gradske uprave danas je održana konferencija za novinare. S novinarima su se družili predsjednik Hokejaškog saveza BiH Senad Zaimović, dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović, zatim Haris Muhić kao delegat iz BiH IIHD, predstavnik organizatora Admir Mrkva...

U Ljubljani se u isto vrijeme održavala press konferencija, a glavni gradovi Slovenije i BiH bili su povezani video-vezom.

Svi su izrazili veliko oduševljenje što će se u Zetri odigrati  takav spektakl. Očekuje se odaziv velikog broja građana, koji će sasvim sigurno htjeti da uživaju u hokejaškim mečevima, obzirom da u našoj zemlji, kada je taj sport u pitanju, ne cvjetaju ruže.

''Želio bih se zahvaliti našim sportskim prijateljima iz Ljubljane, koje s nestrpljenjem očekujemo početkom januara naredne godine. Sretni smo što ćemo vrhunski hokej na ledu ponovo gledati u Sarajevu. Bit će ovo tehnički i organizaciono izuzetno zahtjevan poduhvat jer neće se na ledu Zetre odigati samo ove dvije utakmice o kojima pričamo, već je predviđeno još nekoliko zanimljivih druženja'', rekao je Senad Zaimović.

''Dugujem veliku zahvalnost hokejaškim savezima Slovenije i naše zemlje što su ovako respektabilnu sportsku manifestaciju doveli u naš grad. U isto vrijeme, ovi mečevi poslužit će nam i kao jedna vrste probe za EYOF koji nas očekuje 2017 godine. Želimo steći uvid u vlastite sposobnosti organizacije zimskih sportskih događaja, ali i pokušati vratiti duh olimpizma u njegovom najljepšem obliku'', istakao je Ranko Čović.

''Interes za mečeve je ogroman. Još uvijek ne znamo koliko ulaznica ćemo pustiti u prodaju, ali mislim na tribinama možemo očekivati blizu 8.000 gledalaca. Očekuje se i dolazak između 400 i 600 navijača Ljubljane iz Olimpije. Cijene ulaznica još uvijek ne znamo, ali će one biti simbolične'', najavio je Mrkva. 

Prva utakmica igra se 10. januara u 19:15 sati, kada će Olimpija "ugostiti" VSV, dok će meč sa KAC-om biti odigran dva dana kasnije u 18 sati. U subotu, dakle u danu između odigravanja utakmica, bit će priređen spektakl i regionalni turnir za najmlađe hokejaše. 

Događaj nosi ime Ice-Fest Sarajevo 2014 i sve je znaku 30 godina od ZOI-a. Organizatori Ice-Festa su Hokejaški savez BiH i Hokejaški klub Olimpija iz Ljubljane, uz podršku EBEL hokejaške lige, te Grada Sarajeva.

Očekuje se i dolazak između 400 i 600 navijača iz Ljubljane, a otprilike će u prodaju biti pušteno 8.000 ulaznica. Cijene još uvijek nisu poznate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti