119 sportista predstavljat će BiH na Mediteranskim igrama

Predstavljenje u Olimpijskom komitetu

119 sportista predstavljat će BiH na Mediteranskim igrama

Osamnaeste Mediteranske igre u Tarragoni u Španiji bit će održane od 22. juna do 1. jula i na njima će učestvovati 26 zemalja sa tri kontinenta.

Među njima i BiH sa svojih 119 takmičara. Olimpijski komitet upriličio je stoga predstavljanje većine njih koji će nastupiti u 14 od 31 sporta. Među njima i u dva timska sporta, ženskoj odbojci i muškom fudbalu.

BiH će osim sportista imati i svoje sudije u 14 sportova kao i jednog sportistu paraplivača. Odlazak na MI Olimpijski komitet će koštati 250.000 KM.

Na igrama neće biti Larise Cerić, Ivone Čavar kao i naših najboljih tenisera uz čije prisustvo bi u našem taboru očekivali desetak medalja.

Džemal Bošnjak bokser, osvajač medalje na MI sa slomljenom rukom kazao je da ćemo imati takmičare u šest kategorija i da su svi spremni dati sve od sebe da doguraju što dalje.

Tu su i takmičari iz džudoa, dizači tegova, atletičari, karatisti, stonoteniserke... među kojima su potencijalni osvajači medalja.

"Svim sportistima gdje se obaraju rekordi želim da to učine u Tarragoni, a ovima koji fataju normu za Olimpijske igre da je izbore i da nas što više bude u Tokiju", kazao je Meris Muhović karatista od kojeg se mnogo očekuje u narednim godinama.

Darko Savić takmičit će se u kajaku.

"Dat ću i posljednji atom snage da predstavim BiH u najljepšem svjetlu."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi