Alić se vratio iz penzije i ostvario sjajan rezultat u Baru

Nije još za staro gvožđe

Alić se vratio iz penzije i ostvario sjajan rezultat u Baru

D. Kurbegović

Na terenima SC "Topolica" u Baru u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Mornar je održan 23. Međunarodni atletski miting "Bar 2017" na kome je nastupilo više od 300 takmičara iz devet država: Srbije, Hrvatske, BiH, Albanije, Danske, Mađarske, Makedonije, Kosova i Crne Gore.

Naša zemlja na ovom mitingu imala je veliki broj svojih predstavnika koji su imali zapažene nastupe. Najboljim takmičarem, po IAAF tablici, proglašen je Hamza Alić.

Nakon što je prošle godine najavio da se više neće aktivno baviti atletikom, u svojoj namjeri nije istrajao, pa se nakon propuštenog dvoranskog dijela sezone, na velika vrata vratio atletskoj sceni.

"Nakon pauze poslije Rija, radio sam marljivo i na osjećaj, osluškujući tijelo. Iskren da budem, nisam očekivao ovakav rezultat. Sve preko 20 metara je dobro. Sada mi je cilj da ispunim normu za London. Osjećam se dobro i zdrav sam, što je najvažnije. Na kraju, u Baru sam bio i najbolji učesnik Mitinga, pored mnogo dobrih takmičara koji su osvajali medalje na olimpijskim, svjetskim i evropskim prvenstvima", izjavio je Alić za stranicu Atletskog saveza BiH.

U bacanju kugle osvojio je prvu poziciji s rezultatom 20,34 metra, što je ujedno i sedmi rezultat na listi najboljih bacača u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi