Dejan Mileusnić postavio novi bh. rekord u bacanju koplja

Atletsko prvenstvo BiH u Zenici

Dejan Mileusnić postavio novi bh. rekord u bacanju koplja

D. Kurbegović

Zeničanin Dejan Mileusnić (25) popravio je na današnjem Pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici dvije godine star lični i bh. rekord u bacanju koplja.

Mileusnić je u trećoj seriji bacio 81,63 metra, što je za metar i 23 centimetra duže od dosadašnjeg ličnog i bh. rekorda- 80,40 m, koji je bacio 16. marta 2014. godine u Leiriji (Portugal). Mileusnić je 1. juna na mitingu u Zenici bacio 80,11 metara, čime je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu narednog mjeseca, a sada je i potvrdio da je potpuno spreman da, možda, izbori i finale.

Zenička sprinterka Kanita Bilić također je u trci na 100 metara postavila novi bh. rekord, koji sada iznosi 12,17 sekundi. Bilićka je još uvijek juniorka pa je njen rezultat i novi bh. juniorski rekord.

Juniorski bh. rekord u bacanju koplja ostvario je i Aleksandar Šešić iz banjalučkog Borca, koji je bacio 68,40 m. Šešić je bio vlasnik i dosadašnjeg bh. rekorda- 67,15 metara, kojeg je nedavno bacio u Sremskoj  Mitrovici.

Na žalost, zbog neučešća Kemala Mešića i Mesuda Pezera, naš veteran Hamza Alić nije imao prave konkurente, ali je naslov bh. prvaka ostvario ipak s vrlodobrih 19,74 metra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi