Čedna i poštena: Najljepša sportiskinja svijeta zarađuje 700 eura, ali je odbila ponudu od 100.000!
Alica Schmidt ponovo je u centru pažnje.

Schmidt ima svoje principe

Čedna i poštena: Najljepša sportiskinja svijeta zarađuje 700 eura, ali je odbila ponudu od 100.000!

E. Ganibegović

Alica Schmidt koja je prograšena najljepšom atletičarkom, ali i sportistkinjom na svijetu, odbila je unosnu ponudu.

Njemačka atletičarka, Alica Schmidt, nalazi se u vrlo bitnom periodu karijere. Sprema se da pokuša izboriti nastup na OI u Parizu.

Prošle godine je nastupila na SP u Budimpešti. Takmičila se u mješovitoj štafeti 4 x 400 metara, a njen tim je stigao do finala gdje je zauzeo 7. mesto.

Sanja o učešću na Olimpijskim igrama 2024. godine, ali tvrdi da su njemački sportisti vrlo slabo plaćeni.

Alica Schmidt odbila veliku ponudu

Otkrila je da od Federacije prima oko 700 eura mjesečno. Međutim, mlada žena je rekla da je odbila ponudu koja bi joj ozbiljno podebljala stanje na računu.

Oglasi

"Prije dva mjeseca dobila sam ponudu od poznatog brenda. Ali nisam bila 100% sigurna. Nisam se osjećala ugodno s tim. Radilo se o šestocifrenoj sumi u eurima", rekla je Alica Schmidt, što znači da je odbila najmanje 100.000 eura.

Alica Schmidt je dozvolila sebi da negativno odgovori na ponudu od preko 100.000 eura jer ubire veoma velike sume zahvaljujući svojoj popularnosti na socijalnim mrežama. Prati je više od pet miliona ljudi na Instagramu i dva miliona na TikToku.

"U principu, sportistima u Nemačkoj nije lako da pristojno žive od sporta. Ako smo dio reprezentacije, dobijamo 700 eura", rekla je nedavno Alica Schmidt, te dodala:

"Zahvalna sam što zarađujem novac na društvenim mrežama, a mogu imati vremena i za honorarni posao."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi