Najljepša sportistkinja svijeta stigla je u hotel, a onda je uslijedio horor za nju
Foto: Instagram

Strah koji nije mogla obuzdati

Najljepša sportistkinja svijeta stigla je u hotel, a onda je uslijedio horor za nju

Eldar Ganibegović

Njemačka atletičarka Alica Schmidt poznata je kao najljepša sportistkinja na svijetu.

Taj epitet joj je prošle godine dao australski magazin Busted Coverage, iako je i ona sama priznala da ne zna zašto baš njoj ide to priznanje.

"Ne znam zašto sam dobila ovo priznanje. Meni je sport na prvom mjestu", rekla je ona i dodala je:

"Hiljade je djevojaka na Instagramu koje izgledaju odlično i nemaju previše pratilaca", istakla je ona.

Alica za sebe tvrdi da je ponizna i skromna djevojka, a treba svakako istaći da je na Instagramu prati 3,2 miliona ljudi.

Oglasi

Trenutno se ona nalazi na odmoru na Tajlandu. Osim prekrasnih krajolika u kojima je uživala, atletičarka iz Njemačke doživjela je i manje ugodno iskustvo u hotelskoj sobi.

Alica Schmidt podijelila je s pratiteljima na društvenim mrežama nekoliko isječaka, objavljenih na Instagram priči, na kojima se vidi kako je pauk goleme veličine ušao u njenu sobu.

Na kraju su njena dva prijatelja uspjela uhvatiti pauka, što se može vidjeti u nastavku, no vriskovi Alice Schmidt svjedoče da je atletičarka doživjela ozbiljan strah.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

"O moj Bože! Molimo stišajte glasnoću. Oprosttei na vikanju. U našu obranu, pauk je stvarno bio ogroman. Pustila sam ga van", napisala je Alica Schmidt na Instagramu.

Inače, strah od pauka naziva se arahnofobija. Radi se o intenzivnom strahu pri pojavi pauka. Taj strah izaziva anksioznost, paniku i druge simptome. Smatra se da u svijetu do 15% ljudi ima arahnofobiju što znači da je strah od pauka dosta čest i rasprostranjen.

Top Komentari

Husrefbeg22
Miss Njemacke!
1 0
King_Kenny
...prosli bi je svi strahovi kad bi upoznala mog Spidermana...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi