Sjećate li se najljepše djevojke na internetu? Ono kroz šta je prošla ne treba želiti nikome

Prelijepa Allison Stokke doživjela pakao

Sjećate li se najljepše djevojke na internetu? Ono kroz šta je prošla ne treba želiti nikome

A. Čaušević

Allison Stokke(33) je kao vrlo mlada odoba podigla ljestvicu kada je u pitanju skok s motkom. Međutim, gledana je iz drugog ugla zahvaljujući jednoj kontroverznoj fotografiji koja je privukla pažnju medija. Nažalost, zbog toga se suočila sa toliko kritika i paparazzi je nisu htjeli ostaviti na miru. 

Dosta sportista se bavi atletikom, a Allison Stokke je bila samo još jedan dodatak u 2007. godine. Bila je u završnoj godini srednje škole, ali je u isto vrijeme radila kao model na pola radnog vremena. Takođe je izgradila ime za sebe kada je u pitanju skok s motkom, srušivši nekoliko rekorda. Fotografija tokom jednog takmičenja zauvijek je promijenila njen život.

Allison je rođena 1989. i odrasla je u Kaliforniji sa roditeljima Allanom i Cindy Stoke. Još od djetinjstva zavoljela je sport. Njen brat David bio je gimnastičar i očito se također bavio sportskim aktivnostima. Čak je sudjelovao i na državnim takmičenjima. Allison se okušala u gimnastici, ali je onda shvatila da to nije za nju i potražila je drugi sport.

Allison se pokazala interes za takmičenje skok s motkom. U trenutku kada je prvi put stavila ruke na stup, znala je da je to njezina strast. Imala je osjećaj da će doista uspjeti. Allison nije gubila vrijeme i odlučila je izoštriti svoje vještine. S vremenom se transformirala u jednu od najmlađih i najuspješnijih skakačica s motkom u Americi. S 15 godina Allison je bila državna prvakinja SAD-a, nakon što je uspjela preskočiti visinu od 3 metra.

Tokom zadnje godine srednje škole Allison se uključila u intenzivan program treniranja. To ju je polako transformiralo u osobu na koju je trebalo paziti tokom takmičenja u skoku s motkom, ne samo na nacionalnoj, već i na međunarodnom nivou. Njena ljestvica uvijek bila na vrhu, a za to je imala brojne medalje. Oborila je još jedan rekord uspjevši skokom od skoro četiri meča. To je dvostruko više od visine profesionalnog NBA igrača.

Oglasi

ALLISON STOKKE: How A Single Photo Made Her The Famous Internet Sensation  That She Is Now - ValiantCEO

Allison je napredovala u svojoj karijeri sve dok jednog dana stvari nisu krenule na gore. Sve zbog jedne fotografija nastale 2007. godine na jednom takmičenju. Tada je imala samo 17 godina i dok je čekala svoj red, gledatelj ju je fotografirao. Ova bi fotografija na kraju bila ponovno objavljena na blogu pod nazivom With Leather koji je objavljivao ženske slike za svoju mušku ciljnu publiku.

Ova specifična fotografija počela je negativno utjecati na Allisonin imidž i karijeru s obzirom na to koliko se brzo proširila. Prvi fotograf koji je bio samo promatrač čak je prijetio da će tužiti blog ako ne uklone fotografiju sa svoje stranice. Nažalost, internet nikad ništa ne zaboravlja i fotografija je postala viralna.

Sve više i više web stranica objavljivalo je njene druge slike, a muškarci su još više pričali o njoj. Počeli su toliko komentirati njen izgled, a ne karijeru. Uskoro će postati velika medijska senzacija, ali iz pogrešnih razloga. Bila je to medijska oluja.

Allison Stokke - Titter Fun

Oglasi

Allison je ovakav publicitet išao na živce. Toliko je naporno radila da izgradi ime za sebe u skoku s motkom, ali je odjednom bila gotova iz drugih razloga. To sigurno nije bilo pošteno prema njoj pa je odlučila da je vrijeme da učini nešto kako bi riješila problem.

Nažalost, mediji su bili vrlo moćni, previše za nju. Odlučila je angažirati izvrsnog menadžera da joj pomogne sa situacijom. Upravitelj je trebao brinuti o njenjom e-mailu i svim nepotrebnim porukama koje bi često dobivala, a da ne spominjemo uhode.

Srećom, Allisonin vlastiti otac je izvrstan advokat i kad su stvari pretjerale, bio je spreman uskočiti i zaštititi svoju kćer. Pregledao je sve komentare i tražio sve što se smatra nezakonitim kako bi zaštitio svoju kćer od uznemiravanja. Nažalost, dok je bio u stanju držati podalje neposrednu opasnost, činilo se da nije mogao vratiti sjajan imidž svojoj kćerki.

Nažalost, koliko god se trudili promijeniti situaciju, to nije bilo moguće. Allison se čak počela bojati odlaska na takmičenja u skoku s motkom jer je to značilo dobivanje neželjene pozornosti. Njeno mentalno zdravlje također je bilo značajno ugroženo. Mogla se osjećati sigurno samo kad su vrata bila zatvorena. Njen se svijet jednostavno preokrenuo i to na najgore.

Oglasi

Allison je u međuvremenu odbila neke unosne ponude brojnih brendova koji su iskazali interes za suradnju s njom. Učinila je to jer se osjećala nezaslužna za sjajne ponude koje su uključivale poslove na televiziji, posao modela, između ostalog. Međutim, nikada nije zažalila zbog svoje odluke jer je uvijek pokušavala izbjeći slavu koja je pratila te poslove.

Prošlo je više od deset godina od nesretnog događaja, ali Allison je još uvijek jako pogođena viralnom fotografijom. Dok je studirala na koledžu, napisala je esej o emocionalnoj traumi. Bio je to iz predmeta sociologije. Imali su mogućnost zadržati ili izbrisati svoj rad nakon prezentiranja. Allison trenutno žali što je u to vrijeme odlučila izbrisati svoj.

Allison je imala samo 17 godina kada je prošla kroz nemilu muku. Kako je vrijeme prolazilo, nije mogla a da ne pomisli kako je takva situacija bila neodoljiva i koliko je nepravedna. U jednom intervjuu progovorila je o tome kako se u svijetu sporta različito tretiraju muškarci i žene. Izrazila je da nikad nije sasvim razumjela zašto su njene slike uopće postale viralne i to tako negativno.

Uprkos brojnim izazovima, upoznala je muškarca svojih snova, Rickieja, koji je zaprsio krajem2019. zaprosio. Rekla je da i njih dvoje su se vjenčali na plaži u prekrasnoj ceremoniji kojoj su svjedočili prijatelji i rodbina. Prošle godine su postali i roditelji.

Top Komentari

King_Kenny
...eh sirotica,kakve je teske patnje prosla...njena tuzna prica bi olaksala tegobe i zrtvama genocida jer to je nista u poredjenju sa njenom "viralnom slikom"...
5 3
DadiG
Oborila rekord skokom od četiri meča???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi