Amel Tuka bez problema slavio na 800 metara, ali još nije istrčao normu za Svjetsko prvenstvo

Najbolji bh. atletičar

Amel Tuka bez problema slavio na 800 metara, ali još nije istrčao normu za Svjetsko prvenstvo

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ostvario je danas pobjedu u trci na 800 metara na 10. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici.

Tuka je bio veliki favorit u trci na 800 metara i njegova pobjeda nije dovedena u pitanje nijednog trenutka, ali svi smo se nadali da bi uz trijumf mogao osigurati i normu za Svjetsko prvenstvo,.

Ona je iznosila 1:45,80, ali Tuka je istrčao 1.46,31, pa je tako još uvijek ostao bez norme, ali smo sigurno da će je vrlo brzo dostići.

Inače, na drugoj poziciji je danas završio Ukrajinac Yevhen Hutsol sa vremenom 1.47:51, dok je na trećem mjestu bio Albanac Qerama Eraldo.

Još jedan bh. atletičar je učestvovao na ovoj trci na 800 metara, a u pitanju je Stefan Ćuković. On je na kraju završio sedmi sa vremenom od 1.51:00.

Top Komentari

daca
Svaka cast momak ☺ziv i zdrav da budes uz mnogo uspjeha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi