Kladionice ne vjeruju u Amela Tuku
Foto - EPA

Daju mu male šanse za pobjedu

Kladionice ne vjeruju u Amela Tuku

M. Šljivak

Bh. atletičar Amel Tuka plasirao se u finale Olimpijskih igara u trci na 800 metara.

Tuka je odlično trčao u polufinalnoj grupi gdje je imao žestoku konkurenciju. Uspio je uzeti drugo mjesto sa vremenom 1:44.51 i plasirati se u finale.

Finalni obračun na rasporedu je 4. augusta u 14:05, a kladionice ne vjeruju previše Amelu u ovom finalu i on je tek sedmi favorit za pobjedu.

Kvota na trijumf bh. atletičara u ovoj trci je čak 26 i ako vjerujete u Amela možete ostvariti zaista sjajan dobitak.

Najveći favorit za zlato je Kenijac Ferguson Rotich. Kvota na njegovu pobjedu je 2.20, a iza njega je u finale 'ugurani' Nijel Amos (3.75).

Mi se svakako nadamo da će Tuka proći prvi kroz cilj, ali za Bosnu i Hercegovinu bi eventualna medalja bila historijska jer bi bila prva u historiji naše zemlje na Olimpijskim igrama.

Kvote za pobjedu na 800 metara:

Ferguson Rotich - 2.20
Nijel Amos - 3.75
Emmanuel Korir - 8.00
Clayton Murphy - 11.00
Peter Bol - 11.00
Patryk Dobek - 13.00
Amel Tuka - 26.00
Adrian Ben - 34.00
Gabirel Tual - 51.00

Top Komentari

GangEvil877777
Ne vjerujem mu ni ja,ali bi volio bar bronzu ****m mu miša probi taj led
8 0
celikze
da uvijek fariti pobjedjuju nikada niko ne bih radio….samo na favorite i eto love….Amele vjeruj u sebe ni zlato nije daleko…ja ti vjerujem da mozes
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi