Amel Tuka na Dijamantskoj ligi u Lozani ostvario rezultat sezone

Osvojio šesto mjesto

Amel Tuka na Dijamantskoj ligi u Lozani ostvario rezultat sezone

E. Škorić

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je šesto mjesto u utrci na 800 metara na večerašnjem mitingu Dijamantske lige u Lozani.

Tuka je imao najbolji rezultat sezone, ali to je na kraju bilo dovoljno samo za šesto mjesto i tri boda u poretku Dijamantske lige.

Prve tri pozicije pripale su Kenijcima, koji su također imali svoja najbolje istrčana vremena u sezoni.

Prvi je na kraju bio Wyclife Kinyamal (1:43.78), a slijede Ferguson Cheruiyot Rotich (1:43.93) i Emmanuel Kipkurui Korir (1:44.01).

Inače, Tuka je nadmašio rezultat iz Ostrave, a tada je trčao 800 metara s vremenom 1:44.96 te je ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Top Komentari

Hooruk
Pa stvarno je ovo amaterizam preko svake mjere, pa zar nijedan “novinar” ovdje nije u stanju da sastavi desetak jebenih recenice bez greske i da imaju smisla, zar je to toliki izazov. Konkretno, naslov ostvario rezultat sezone i nigdje vrijeme istrcano, to je kao da napises kompletan izvjestaj o nekoj tekmi a ono najvaznije, rezultat, izostavis.
7 0
Olelole
Pa ljudi dragi, koji ste vi amateri. Je li u vas djeca od 12 godina pisu clanke. Napisati vijesti o trci a ne objaviti vrijeme koje je covjek istrcao.!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi