Tuka pobijedio u Ostravi i ispunio normu za SP

Odličan rezultat bh. atletičara

Tuka pobijedio u Ostravi i ispunio normu za SP

A. Čaušević

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ispunio je normu za nastup na Svjetskom prvenstvu. 

Tuka je pobijedio u utrci na 800 metara na atletskom mitingu u Ostravi s vremenom 1:44.95.

Pobjeda na mitingu Zlatni šiljak je Tuki donijela i ispunjenje norme na narednom Svjetskom prvenstvu koje će se ove jeseni održati u Dohi.

Osim što je osigurao nastup na SP naš atletičar je ostvario svoje najbolje vrijeme ove sezone.

Tuka je u Ostravi iza sebe ostavio Adama Kszczota (1:45.63) te Alfreda Kipkterera koji je s vremenom 1:45.90 završio na trećem mjestu.

Prošle sedmice oborio državni rekord na 400 m

Tuka se prošle sedmice takmičio na državnom prvenstvu u utrkama na 400 i 800 metara, te je u obje discipline slavio pobjede i oborio je državni rekord na 400 metara, istrčavši trku u vremenu 46.36.

Također, sa klubom AK Zenica odbranio je ekipni naslov prvaka BiH.

"Pobijedio sam u obje discipline i donio maksimalan broj bodova. Kao kapiten ekipe želio sam da pokažem i mlađima kako treba da se ophodi prema svom matičnom klubu i da nikad ne zaborave da je to nešto najvažnije", rekao je Tuka, dodavši:

"Sretan sam i ponosan, pogotovo, kao što sam i ranije najavio, osjećao sam da mogu da postavim državni rekord. Do kraja sezone ću pokušati još jednom da napadnem rekord na 400 metara".

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
bravo tuko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi