Amel Tuka najavio da je fokus u narednoj sezoni što više utrka na Dijamantnoj ligi
U Atletskom klubu Zenica zadovoljni su proteklom godinom i rezultatima koji su ostvarili zenički atletičari.

Press konferencija u Atletskom klubu Zenica

Amel Tuka najavio da je fokus u narednoj sezoni što više utrka na Dijamantnoj ligi

D. Kurbegović

Ovogodišnja takmičarska sezona u Atletskom klubu Zenica ocijenjena je veoma uspješnom. To je  i elaborirano na današnjoj press konferenciji na kojoj su govorili: Aziz Kevelj, generalni sekretar, Nedžad Heco, predsjednik kluba, te dvojica najboljih atletičara Hamza Alić i Amel Tuka. 

Atletski klub Zenica je jedan od rijetkih sportskih kolektiva u našoj zemlji koji je uložio vlastita sredstva u rekonstrukciju staze na Kamberovića polju, negdje oko 50.000 KM. S Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica urađeno je grijanje u svlačionicama, također, urađen je i idejni projekat proširenja stadiona Kamberovića polje, gdje bi se uradio aneks za trenažni proces u zimskom periodu za bacače kugle i skoku u vis.

Kada su u pitanju takmičari u ovoj godini državne rekorde u svojim disciplinama obarali su: Amel Tuka na 400 m u dvorani i Balkanijadi na 800 m, Mesud Pezer u kugli, Mediha Salkić kugla i disk, Maid Redžić – skok u vis. Na prvenstvima države osvojeno je 25 zlatnih, 15 srebrenih i 16 bronzanih medalja. Na mitinzima širom Evrope zenički atletičari penjali su se na pobjednička postolja ukupno 57 puta. Hamza Alić osvajač je zlatne medalje na Mediteranskim igrama, Amel Tuka i Mesud Pezer bili su učesnici Evropskog i Svjetskog prvenstva. Abedin Mujezinović, Dejan Mileusnić, imena su dobro poznata i van granica naše zemlje. Uz njih izdvaja se grupa mladih atletičara, koji su garancija uspjeha i u narednim sezonama. To su Maid Redžić, Sedin Heco, Eldar Dautović i drugi.

Zenički atletičar Amel Tuka je na današnjoj press-konferenciji govorio o protekloj sezoni, ali i planovima za naredni period.

"Prvi dio ove sezone je bio dobar, bio sam rezervisan u dvorani jer je teško trčati, tako da su rekordi na 400 metara dali veliki motiv za dalje. To se pokazalo i na otvaranju ljetne sezone u Rimu, osjećao sam se fenomenalno, ali onda se desila povreda stopala, koja me spriječila da nastavimo u onome što smo ja i trener zacrtali. Mi svake godine imamo dva velika takmičenja, tako da uvijek mi atletičari imamo veliki motiv" ističe Tuka.

Posvetit će se više trkama Dijamantske lige, gdje će uz jaku konkurenciju pokušati uhvatiti optimalnu formu za velika takmičenja

"Moram imati više jačih utrka, nadam se samo da ću biti zdrav. Moram više slušati svoje tijelo, kada je umor, da nekad i sam stanem. Očekujem dobru sezonu s dobrim rezultatima, trebaju se poklopite mnoge stvari, bez obzira koliko trenirate i koliko ste spremni. Ponosan sam što sam dio ovog kluba, devet godina sam ovdje i mi smo jedna velika porodica. Nikada se ne smije zaboraviti odakle dolazimo – ko smo, šta smo i gdje smo počeli. Gdje smo naučili svoje prve korake, tako da ja to gledam kao moj doprinos i zahvalnost klubu koji mi je pružio priliku i dao odskočnu dasku da se probijem u atletski vrh", kazao je Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi