Amel Tuka: Najvažnije je da sam zdrav, jedva čekam ljetni dio sezone

Najbolji bh. atletičar poručuje iz Glasgowa

Amel Tuka: Najvažnije je da sam zdrav, jedva čekam ljetni dio sezone

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka je osvojio šesto mjesto u svojoj disciplini (800m) na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu.

Dobro je trčao Tuka u kvalifikacionim trkama, pa su mnogi pomislili da bi u finalu mogao i do medalje. Ipak, završio je šesti, ali ističe da je zadovoljan svojim plasmanom, a posebno činjenicom da je poputno zdrav.

"Moram priznati da sam jako zadovoljan svojim nastupom u dvorani i trkama u Glasgowu. Imao sam tri trke u tri dana što je jako naporno... Na kraju sam se plasirao u finale Evropskog prvenstva što mi je bio i cilj", istakao je Tuka, pa nastavio:

"Hvala Bogu zdrav sam i što je najvažnije završio sam takmičenje bez povreda. Moje zadnje prvenstvo u dvorani u Beogradu nije završilo tako. Zadovljan sam... Sada slijedi mali predah, odmor od sedam do deset dana, a onda slijede treninzi i pripreme za ljetni dio sezone."

"Osjećam se dobro i ove trke su mi pokazale da sam na dobrom putu i da su sve promjene koje sam uveo već počele davati rezultate. Jedva čekam ljetni dio sezone, imam puno motiva da treniram, da se vratim na stazi. Želim se zahvaliti svima na porukama, čestitkama. Pozdrav iz Glasgowa."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi