Amel Tuka u polufinalu Olimpijskih igara

Završio kao drugi u grupi

Amel Tuka u polufinalu Olimpijskih igara

Midhat Šljivak

Bh. atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u trci na 800 metara.

Tuka je bez većih problema došao do plasmana u narednu fazu takmičenja, a završio je kao drugi u svojoj četvrtfinalnoj grupi.

Ova utrka nije bila posebno brza, kao doduše ni većina ostalih. Amel ju je završio sa vremenom 1:45.48, a ispred njega je bio Kanađanin Marco Arop sa vremenom 1:45.26.

Pored Aropa i Tuke iz druge kvalifikacione grupe prolaz je ostvario i francuski atletičar Gabriel Tual koji je imao vrijeme 1:45.63.

Ukupno je bh. atletičar ostvario 13. vrijeme u kvalifikacijama u kojima je najbrži rezultat imao Ferguson Rotich sa vremenom 1:43.75.

Saznao je Amel rivale i u polufinalu. Imat će zaista težak izazov da se nađe među dvojicom najboljih koji će ići u finale. U njegovoj grupi su Rotich te Nijel Amos, a treba istaći da će u finale otići i dvojica atletičara sa najboljim rezultatom u polufinalnoj trci koji ne budu u Top 2.

Polufinale utrke na 800 metara na rasporedu je sutra, a finale je zakazano za 4. august.

Top Komentari

DeteVi
Veoma teško polufinale. Morat će vjerovatno otrčati svoje najbolje vrijeme sezone da uđe u finale. Teško, ali nije nemoguće. Sretno, Tuka!
13 0
Malmi_Suomi
Očigledno jedina svijetla tačka olimpijaca je Tuka. Ma kako god sretno ti bilo, ipak predstavljaš našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Sretno Ameleeeee
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi