Amel Tuka s prvog mjesta u polufinale

Evropsko dvoransko prvenstvo u Glasgowu

Amel Tuka s prvog mjesta u polufinale

Edmir Škorić

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, večeras je nastupao u kvalifikacijama u trci na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu (Škotska).

Tuka je bio smješten u prvoj kvalifikacijskoj grupi. Na kraju je bio najbrži i stigao je s prve pozicije do polufinala.

Njegovo vrijeme danas bilo je 1:47.95, dok je drugi bio Španac Mariano Garcia s vremenom 1:48:09 i njih dvojica će biti u finalu.

Početak trke nije djelovao obećavajuće, Amel je bio skroz iza, međutim u završnici je sprintom obišao sve rivale i stigao do trijumfa.

U najavi Evropskog prvenstva Amel je kazao kako želi donijeti Bosni i Hercegovini još jednu medalju, nakon što je u Pekingu na SP-u 2015. godine osvojio bronzanu medalju u trci na 800 metara.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Čuj bio skroz iza... :)
3 0
karlhajncbrazzzo
A gdje je snimak trke?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi