Amel Tuka treći na svijetu

Dokaz da je među najboljim

Amel Tuka treći na svijetu

Midhat Šljivak

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka iza sebe ima veoma uspješnu 2019. godinu.

Sjajni Amel se sa Svjetskog prvenstva u Dohi vratio sa srebrenom medaljom oko vrata i u BiH je ponovo dočekan kako istinski šampioni to zaslužuju.

Tuka je na otvaranju nove godine dobio još jedno priznanje. Prema novoj ljestvici najboljih trkača na 800 metara, Amel je postavljen za trećeg na svijetu.

Ispred njega su Amerikanac Donavan Braizer i Nijel Amos iz Bocvane, a iza njega dvojac iz Kenije Ferguson Cheruiyot i Emmanuel Korir.

Ovo je svakako još jedan dokaz da je Tuka itekako cijenjen u svijetu i sigurno da od njega najviše očekujemo na Olimpijskim igrama u Tokiju

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi