Amel Tuka u polufinalu Svjetskog prvenstva

Bez većih problema se Amel plasirao u polufinale

Amel Tuka u polufinalu Svjetskog prvenstva

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale Svjetskog prvenstva čiji domaćin je Peking.

U kvalifikacijama trke na 800 metara naš najbolji atletičar je u 3. grupi zauzeo 1. mjesto, te je tako opravdao očekivanja i plasirao se među 24 najbolja atletičara.

Tuka je 800 metara istrčao u vremenu 1:46.12, a naš atletičar je ponovo taktički sjajno odradio trku. Većim dijelom trke Tuka ja bio na 5. mjestu, da bi onda uslijedio njegov prepoznatljivi finiš.

Zadnjih 200 metara Tuka je ubacio u brzinu više i na kraju je zasluženo slavio sa rezultatom 1:46.12.

U kvalifikacijama je učestvovala 45 atletičara, a u polufinale se plasirao 24. Iz šest kvalifikacionih grupa po tri prvoplasirana su se plasirala u polufinale, kao i šest najbržih od onih koji nisu bili među tri prvoplasirana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.