Tuka trenirao sa Rudishom: "Bila mi je velika čast"

Najbolji bh. atletičar se priprema za nastup u Pekingu

Tuka trenirao sa Rudishom: "Bila mi je velika čast"

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, vrijedno se sprema za kvalifikacije na Svjetskom prvenstvu u kineskoj prijestolnici Pekingu. 

Čovjek sa najboljim rezultatom na 800 metara uoči sutrašnjeg nastupa obavio je trening sa poznatim kenijskim atletičarom Davidom Rudishom, koji je aktuelni svjetski rekorder i ujedno olimpijski šampion. 

Zajedničku fotografiju sa Rudishom naš atletičar je odlučio postaviti i na društvenu mrežu Facebook, uz opis: "Velika mi je čast bila trenirati jutros sa ovim čovjekom. Iako imam bolji rezultat od njega u ovom trenutku, on je legenda discipline 800 metara, olimpijski je prvak..."

Na kraju dodajmo da će Tuka prvi u subotu nastupiti u kvalifikacijama koje počinju rano ujutro po bh. vremenu, u 05:50 sati, a polufinale na 800 metara je planirano u nedjelju u 14:15 sati po bh. vremenskoj zoni. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.