Amerikanci se provukli u finale štafete 4x100 metara
(Foto: EPA)

Uz dosta sreće prošli dalje

Amerikanci se provukli u finale štafete 4x100 metara

M. Šljivak

Američka štafeta 4x100 metara uz dosta muke je uspjela da ostvari plasman u finale.

U polufinalnu su Amerikanci predvođeni svjetskim prvakom Christianom Colemanom, te Justinom Getlinom, Michaelom Rodgersom i Cravonom Gillespiem, osvojili tek treću poziciju, ali im je to bilo dovoljno za prolazak u finale.

Prvo mjesto u ovoj polufinalnoj grupi osvojili su Britanci s vremenom 37.56, Brazil je završio kao drugi sa vremenom 37.90, a SAD su imale vrijeme od 38.03.

Iz druge skupine dalje su se plasirale Južna Afrika (37.65), Japan (37.78) i Kina (37.79), a u finalu ćemo još gledati Francuze i Holanđane koji su imali dva najbolja vremena izvan tri prvloplasirane ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi