Atletičarka iz Izraela se osramotila: Proslavila srebro, a do kraja ostao još jedan krug

Nije mogla zaustaviti suze

Atletičarka iz Izraela se osramotila: Proslavila srebro, a do kraja ostao još jedan krug

E. Čaušević

Finale Evropskog prvenstva u atletici na 5.000 metara održano je sinoć u Berlinu, a pobjedu je upisala Sifan Hassan iz Holandije.

Ova utrka će se pamtiti dugo vremena zbog takmičarke iz Izraela, Lonas Salpeter, koja se borila za samo vrh. Ova atletičarka se nekada takmičila za Keniju, ali je odlužila uzeti izraelski pasoš i braniti boje ove države na atletskim takmičenjima.

Salpeter se sinoć osramotila za cijeli život zbog čega nije mogla da zaustavi svoje suze. Ona je veoma dobro kotirala u ovoj utrci i bila u samom vrhu, a krug prije kraja vjerovala je da je sve gotovo.

Takmičarka iz Izraela je digla ruke u zrak i počela da slavi srebrenu medalju i nije shvatila da do kraja ima još jedan krug. Nakon što je stala vidjela je da joj mnogi govore da nastavi trčati i da nije kraj, nastavila je da trči, ali je brzo odustala i počela plakati.

Srebro je na kraju pripalo Eilish McColgan iz Velike Britanije, dok je bronzanu medalju osvojila turska atletičarka Yasemin Can.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi