Bacači kugle podbacili u Zenici: Bob Bertemes slavio, Mesud Pezer završio treći

Nisu ispunili očekivanja

Bacači kugle podbacili u Zenici: Bob Bertemes slavio, Mesud Pezer završio treći

E. Čaušević

U Zenici se danas održava 10. Međunarodni atletski miting "Zenica 2019", a prije nekoliko trenutaka završeno je takmičenje u bacanju kugle.

Naša država je danas imala čak pet predstavnika, ali zapažene rezultate ostvarili su Mesud Pezer, Kemal Mešić i Hamza Alić, dok se Aleksandar Novaković i Nermin Štitkovac nisu proslavili.

No, takmičenje u bacanju kugle nam nije ponudilo ništa specijalno, te su i sami takmičari bili razočarani rezultatima. Dojam su popravili tek u zadnjoj seriji kada smo dobili pobjednika.

Na prvom mjestu završio je Bob Bertemes iz Luksemburga koji je u zadnjoj seriji kuglu bacio na čak 21,29 metara, dok je iza njega završio Filim Mihaljević iz Hrvatske sa hitcom od 21,03.

Treće mjesto zauzeo je bh. predstavnik Mesud Pezer koji je sa 20,81 ostvario najbolji rezultat sezone, ali mu to nije bilo dovoljno da na kraju upiše pobjedu u Zenici. Kemal Mešić je bio peti, a Hamza Alić sedmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi