Tragedija potresla sportski svijet: Ubijen poznati atletičar!
Foto - EPA

Užas u Keniji

Tragedija potresla sportski svijet: Ubijen poznati atletičar!

M. Šljivak

Istinska tragedija potresla je danas svijet atletike. Poznati atletičar iz Ugande Benjamin Kiplagat ubijen je u gradu Eldoret u Keniji.

Atletičar iz Ugande Benjamin Kiplagat ubijen je u Keniji u 34. godini života. Tijelo nesretnog atletičara pronađeno je u automobilu u blizini grada Eldoret u Keniji, poznatog kao jedan od najboljih centara za atletičare.

Policija je otkrila kako je nesretni Kiplagat izboden na smrt. Na njegovom tijelu, posebno na prsima i vratu, primijećene su ubodne rane.

"Istraga je u toku. Policija je na terenu i prati tragove", rekao je šef policije u gradu Eldoretu Stephen Okal.

Kiplagat se u Eldoretu, koji je poznati trening centar, pripremao za nastupe u novoj sezoni. U narednim danima je trebao put Ugande kako bi krenuo s takmičenjima.

Oglasi

Kiplagat se takmičio 18 sezona na velikoj sceni. Bio je bronzani u trci 3.000 metara steeplechase na svjetskom juniorskom prvenstvu 2008. godine, a četiri godine kasnije isti uspjeh je ponovio i na prvenstvu Afrike.

Pored toga predstavljao je Ugandu na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Rio de Janeiru, te brojnim svjetskim prvenstvima.

Grad Eldoret je i u oktobru 2021. godine bio potresen smrću poznate atletičarke Agnes Tirop (25). Ona je također izbodena, a za ubistvo je optužen njen muž Ibrahim Rotich.

Suđenje mu je počelo prošlog mjeseca, a Rotich se izjasnio da nije kriv za ubistvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi