Cijeli svijet je vidio bruku ove cure: Ona i tetka su pokušale izvesti savršenu prevaru

Nasro Ali Abukar je priča sedmice

Cijeli svijet je vidio bruku ove cure: Ona i tetka su pokušale izvesti savršenu prevaru

M. Šljivak

Nasro Ali Abukar iz Somalije postala je svjetska zvijezda nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak njene trke na 100 metara koju je odradila na Univerzitetskim igrama u Kini. Ova 20-godišnjakinja odradila je najsporiju trku ikad, a na kraju se ispostavilo da je ona ubačena u tim prevaraom zahvaljujući tetki koja je šefica Atletske federacije Somalije.

Nasro Ali Abukar preko noći je postala istinska zvijezda. Njeno učešće u trci na 100 metara na Univerzitetskim igrama u Kini vidjelo je pola svijeta i svima je bilo jasno da je ova djevojka zalutala na takmičenje.

Kasnije se ispostavilo da ovaj djevojka uopšte nije atletičarka. Dalo se to pretpostaviti po njenoj kilaži koja je poprilično veća u odnosu na istinske sportašice, ali je završila u Kini zahvaljujući nepotizmu.

Njena tetka Khadijo Aden Dahir sredila je da Nasro ode na takmičenje. Kao šefica Atletske federacije Somalije falsifikovala je dokumente kako bi nećakinju poslala u Kinu, a nakon što je čitav svijet vidio ovu bruku, Khadijo je smijenjena s funkcije.

Oglasi

Ministar sporta Somalije Mohamed Barre Mohamud saopštio je kako Khadijo Aden Dahir više ne obavlja funkciju u Atletskoj federaciji.

"Iskoristila je moć i nepotizmom je ukaljala ime nacije na internacionalnom nivpu. Protiv nje će biti pokrenut krivični postupak", istakao je Mohamud i dodao je:

"Nasro Ali Abukar uopšte nije atletičarka, a ni sportistkinja. Njena licenca je falsifikovana i predstavljena je kao član kluba koji uopšte ne postoji", dodao je on.

Nesretna 20-godišnjakinja također bi po povratku kući mogla snositi posljedice. I ona je učestvovala u prevari jer je samim pristankom na sve postala saučesnik.

Obrukala se pred cijelim svijetom i očigledno se poprilično precijenila smatrajući da može biti rame uz rame s drugim atletičarkama, iako u životu nije potrčala.

Podsjetimo, trku je Nasro završila s vremenom 21.81, a o kakvoj se prevari radi jasno dokazuju ostali rezultati jer je od 50 takmičarki prva ispred nje imala vrijeme 13.64.

Top Komentari

Zulfikar
Ko bi rekao da ima i gorih od nas. Samo nije mi jasno Zasto je se uopce blamirala izlazeci na stazu…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi