Bh. atletičari na dvoranskoj Balkanijadi

Bh. atletičari na dvoranskoj Balkanijadi

Nakon što je Atletski savez Bosne i Hercegovine, zbog nedostatka sredstava, i zvanično otkazao učešće na ovogodišnjem Prvenstvu Balkana u dvorani, koje će se održati u subotu 18. februara u Istanbulu, u posljednji čas je došlo do preokreta.

"Turska atletska federacija, sa kojom ASBiH ima izvanredne odnose, odlučila je da kupi avionske karte za šest članova našeg tima i omogući našim atletičarima da ipak nastupe na prvom zvaničnom takmičenju u novoizgrađenoj dvorani, u kojoj će se od 09. do 11. marta održati Svjetsko dvoransko prvenstvo", saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.  

Po izboru selektora Nebojše Matijevića i Kade Delić-Selimović u Istanbulu će nastupiti pet bh. atletičara i atletičarki, koji su tokom ovogodišnje dvoranske sezone imali više nastupa i pokazali najbolju formu. To su: Sait Huseinbašić (60 m), Ksenija Kecman (60 m), Gorana Cvijetić (60 m prepone), Gorana Tešanović (kugla) i Mladena Petrušić (vis) .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.