BiH sa tri predstavnika

Atletski Zimski kup u Bugarskoj

BiH sa tri predstavnika

Glavni grad Bugarske ovog vikenda će biti domaćin ovogodišnjeg 11. po redu Evropskog zimskog kupa u bacanjima, koji se nezvanično smatra evropskim zimskim prvenstvom u bacanju kugle, diska, kladiva i koplja.

Među najboljim bacačima Evrope, po odluci selektora Kade Delić-Selimović (žene) i Nebojše Matijevića (muškarci), naći će se i troje bh. reprezentativaca, Hamza Alić u bacanju kugle, Adis Beširević u bacanju diska i Gorana Tešanović u bacanju kugle i diska.

Zbog problema sa putnim ispravama na u Sofiju  put nije krenula Paša Šehić, koja je trebala nastupiti u bacanju kladiva u kategoriji mlađih seniorki.

Najviše šansi za dobar plasman ima Hamza Alić, koji je devetim mjestom na nedavno održanom prvenstvu Evrope u dvorani potvrdio dobru formu i nagovijestio dobar plasman i na ovom takmičenju. Član Atletskog kluba Zenica je na 8. izdanju ovog takmičenja, održanom prije dvije godine u Splitu, osvojio bronzanu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.