Bolt je "penzionisao" sprinterice, ko može preuzeti njegov tron?

Bolt je "penzionisao" sprinterice, ko može preuzeti njegov tron?

Christian Coleman

Čudesni Jamajačnin Usain Bolt je godinama dominirao sprinterskim disciplinama, prije nego što se prošle godine oprostio od "kraljice sportova".

Za mladog 22-godišnjeg Amerikanca Christiana Colemana se smatra da je u "pol poziciji" da preuzme sprinterski tron, posebno nakon što je prošlog juna 100 metara istrčao za munjevitih 9 sekundi i 82 stotinke.

Coleman je na prošlo Svjetsko prvenstvo u Londonu stigao kao jedan od nekolicine favorita za medalje, a u finalu je izgledalo da ide ka zlatu prije nego što ga je presitgao sunarodnjak Justin Gatlin.

Od tada je, međutim, uspio istrčati 60 metara za 6.34 sekunde i srušiti svjetski dvoranski rekord koji je 20 godina držao legendarni Muarice Greene.

LR 100m: 9.82
LR 200m: 19.85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi