Bolt je "penzionisao" sprinterice, ko može preuzeti njegov tron?

Ko će postati vladar sprinta?

Bolt je "penzionisao" sprinterice, ko može preuzeti njegov tron?

Čudesni Jamajačnin Usain Bolt je godinama dominirao sprinterskim disciplinama, prije nego što se prošle godine oprostio od "kraljice sportova".

Njegovim odlaskom je ostala ogromna praznina, najbržeg čovjeka svijeta više nema na tartan stazi, ali tu su neki novi (i neki dobro poznati) momci koji žele preuzeti njegov tron. Osim preuzimanja trona, sigurno je da svi imaju za cilj i srušiti Boltove rekorde na 100 (9.58) i 200 (19.19) metara.

Ipak, takav poduhvat se trenutno čini nedostižnim. Međutim, to neće obeshrabriti najbolje svjetske sprintere da pokušaju oboriti Boltove nestvarne rekorde. Sutra karavana Dijamantske lige staje na treću stanicu, Eugene (SAD), a na Hayward Fieldu će biti i plejada onih koji žele postati "novi" Bolt i novi najbrži čovjek svijeta.

Zbog toga se vrijedi upoznati sa glavnim kandidatima za sprinterski tron u "post-boltovskoj" eri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi