Bolt se provukao, Gatlin kao brzi voz

Poznati učesnici finalne trke na 100 metara

Bolt se provukao, Gatlin kao brzi voz

A. Beganović

Na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu održane su polufinalne trke u disciplini 100 metara, a i finale je na rasporedu danas.

Dosta zanimljivo je bilo u polufinalu discipline 100 metara, a svjetski rekorder i jedan od najvećih favorita Usain Bolt s mnogo poteškoća je stigao do finala.

Bolt je tračo u prvoj polufinalnoj grupi i kroz cilj je prošao prvi s vremenom 9.96, ali zbog lošeg starta njegov plasman u finale je bio doveden pod znak pitanja.

U drugoj polufinalnoj grupi trčao je sjajni Justin Gatlin, koji je u finale ušao sa najboljim vremenom (9.77), a sa drugim vremenom u finale se plasirao Mike Rodgers (9.88).

Osim Gatlina, Rodgersa i Bolta u finale su se plasirali Andre De Grasse, Asafa Powel, Tyson Gay, Jimmy Vicaut, Su i Trayvon Bromell.



Ime i prezime DRŽAVA  VRIJEME
Justin Gatlin SAD 9.77
Mike Rodgers SAD 9.86
Usain Bolt Jamajka 9.96
Andre De Grasse Kanada 9.96
Tyson Gay SAD 9.96
Asafa Powell Jamajka  9.97
Trayvon Bromell SAD 9.99
Bingtian Su Kina 9.99
Jimmy Vicaut Francuska  9.99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.