EP u Glasgowu: Amel Tuka imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama

Favorit za medalju

EP u Glasgowu: Amel Tuka imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama

E. Škorić

Bh. atletičar Amel Tuka bez većih je problema večeras izborio plasman u polufinale Evropskog dvoranskog prvenstva u Glasgowu.

Naš najbolji atletičar je s vremenom 1:47.95 bio najbolji u prvoj grupi kvalifikacija za polufinale, a ujedno je to i najbolje vrijeme večeras u kvalifikacijama.

Izuzmemo li Britanca Jamiea Webba, koji je bio stotinku sporiji (1:47.96), svi ostali su bili znatno slabiji u odnosu na Tuku.

"Ovo je prva utrka i uvijek postoji veliki pritisak. Svi su svježi, svi žele da prođu do polufinala. Znam da sam morao biti oprezan i bio sam. Sada je važno da se dobro oporavim za sutra", kazao je Tuka nakon trke.

Osim Tuke i spomenutog Webba, u polufinale su se plasirali Španac Mariano Garcia (1:48.09), Danac Andreas Bube (1:48.33), Britanac Joe Reid (1:48.56), Nijemac Christoph Kessler (1:48.62), Britanac Guy Learmonth (1:48.98), Irac Mark English (1:49.38), Francuz Aymeric Lusine (1:49.62), Šveđanin Andreas Kramer (1:48.67), Čeh Filip Šnejdr (1:48.71) i Španac Alvaro de Arriba (1:48.15).

Dodajmo da je naš Abedin Mujezinović s 1:49.26, što je njegovo najbolje vrijeme, ipak ostao bez polufinala.

Polufinalna trka na programu je sutar navečer u 19:25 sati, a u nedjelju je finale od 19:57 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi