Farah i Isinbajeva najbolji sportisti svijeta u 2013. godini

Farah i Isinbajeva najbolji sportisti svijeta u 2013. godini

Ruskinja Jelena Isinbajeva i Britanac Mo Farah izabrani su za najbolje sportiste u 2013. godini u izboru međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS). 

Mo Farah je u izboru za najboljeg sportistu slavio sa 58 glasova, iza njega su ostali Rafael Nadal sa 49, Sebastian Vettel 44, dok je fudbaler Bayerna Franck Ribery osvojio 42 glasa. 

Tridesetogodišnji Somalijac koji nastupa za Veliku Britaniju u prošloj godini je postao svjetski prvak na 5.000 i 10.000 metara na prvenstvu u Moskvi, a ovo mu je prva pobjeda u karijeri u izboru AIPS-a. 

S druge strane Jelena Isinbajeva je nakon 2005. i 2008. po treći put izabranu za njabolju svjetsku sportistkinju. Ruskinja je dobila 56 glasova, Tina Maze je imala sedam manje, dok je ruska plivačica Julija Efimova bila treća sa 41 glasom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.