Farah želi u Tokiju braniti titulu na 10.000 metara

Vraća se na staze

Farah želi u Tokiju braniti titulu na 10.000 metara

Veliki Mo Farah vraća se na trkačke staze, prenose inostrani mediji.

Britanski dugoprugaš i jedan od najuspješnijih atletičara svih vremena odlučio se vratiti iz 'mirovine' i braniti titulu na 10.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ova odluka je iznenađujuća iz razloga što je Farah 2017. godine prešao u maratonce, a uoči Olimpijskih igara ne nedostaje mu motiva i uvjeren je da će izboriti učešće da pokaže da nije izgubio brzinu.

"Dat ću sve od sebe na utrci na 10.000 metara. Nadam se da nisam izgubio brzinu. Trenirat ću naporno, veoma sam uzbuđen", poručio je Farah.

Farah je inače četverostruki olimpijski šampion. Osvajao je ranije zlata u disciplinama 5.000 i 10.000 metara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi