Jedan od najboljih trenera u svijetu atletike suspendovan na čak četiri godine

Dopingovao svoje trkače

Jedan od najboljih trenera u svijetu atletike suspendovan na čak četiri godine

E. Čaušević

Alberto Salazar važi za jednog od najboljih trenera u svijetu Atletike, a između ostalog trenirao je i olimpijskog pobjednika Moa Faraha.

Salazar je trenirao veliki broj atletičara, a većinom su to bili trkači. Amerikanac je sarađivao sa velikim zvijezdama, ali čini se da je tome došao kraj.

Naime, Salazar je suspendovan na čak četiri godine zbog dopinga. Objavljeno je da je on kažnjen zbog orkestriranja i olakšavanja uzimanja zabranjenih supstanci za svoje atletičare.

Salazar je "pao" kao trener Projekta Nike Oregon, a u kampu je pripremao američke dugoprugaše. No, nakon što su urađeni doping testovi ispostavilo se da je većina trkača pod dopingom.

Za sve to optužen je Salazar koji je danas izjavio da je itekako šokiran odlukom da bude suspendovan na četiri godine.

Promo

Top Komentari

K79
Pa zato i jest jedan od najboljih hahaha i ja bi bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi