Sjajan hitac: Lični rekord Hamze Muharemovića na Evropskom prvenstvu

Drugi najbolji rezultat u historiji bh. kugle

Sjajan hitac: Lični rekord Hamze Muharemovića na Evropskom prvenstvu

H. Zilić

Bh. atletika posljednjih godina bilježi značajne rezultate na međnarodnoj sceni, a iz Izraela nam stiže još jedan sjajan rezultat kada je u pitanju "kraljica sportova" u Bosni i Hercegovini.

Mladi Hamza Muahremović osvojio je peto mjesto u finalu Evropskog prvenstva U20 za juniore.

Član Atletskog kluba Sarajevo je sa novim ličnim rekordom od 19.10 u finalnom pokušaju ostvario drugi najbolji plasman naše države na Evropskim juniorskim prvenstvima.

Nakon Hamze Alića, Kemala Mešića, Mesuda Pezera naša zemlja je na dobrom putu da dobije još jednog sjajanog bacača kugle.

Svakako da nas raduje činjenica da se i u Bosni i Hercegovini dobro radi sa mladim atletičarima.

Inače, rezultat Muharemovića je u samom vrhu evropske juniorske ateltike.

Oglasi

Koliko je dobar rezultat bio govori podatak da su nijanse odlučivale o osvajačima medalja.

Tako je njemački atletičar Schulz do zlata došao uz hitac od 20.21. Shober je upotunio slavlje Njemačke osvajanjem srebrene medalje uz hitac 19.76.

Bronzu je osvojo Grk Antoantos koji je kuglu bacio na 19:31.

Dakle, Hamzi je neodstajao 21 cm da osvoji evropsku juniorsku bronzu.

Ovakva forma i rezultati svakako raduju pred naredna takmičenja, a nema sumnje da je pred Hamzom Muharemovićem svijetla budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi