Hamza Alić ispunio normu za Svjetsko prvenstvo, Tuka slavio

Završen Međunarodni atletski miting u Zenici

Hamza Alić ispunio normu za Svjetsko prvenstvo, Tuka slavio

D. Kurbegović

Danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici održan Međunarodni atletski miting "Zenica 2017", na kojem je učešće uzelo 15 zemalja, s oko 150 atletičara.

Kao i prošle godine cjelokupni spektakl pokvarila je jaka kiša, koja je padala gotovo cijelo vrijeme. Ipak to nije spriječilo pojedine atletičare da ostvare najbolje rezultate u ovoj sezoni.

Sveukupni pobjednik mitinga je bacač kugle Stipe Žunić iz Hrvatske koji je pobijedio u ovoj disciplini s dužinom 21.42 metra, drugo mjesto i sjajan rezultat postigao je domaći takmičar Hamza Alić, s daljinom 20.82, što mu je najbolji rezultat u ovoj sezoni, koji mu je ujedno donio i ispunjenje norme za Svjetsko prvenstvo u Londonu. Treće mjesto zauzeo je Mesud Pezer sa 19.95 metara, iako se od njega očekivalo danas da možda baci kuglu preko 21 metra.

Kada je u pitanju disciplina bacanje koplja, prvo mjesto zauzeo je Dejan Mileusnić s dužinom 80.08. Na kraju mitinga po najvećem pljusku, na stazu je izašao naš najbolji atletičar Amel Tuka, koji je i pored rizika od povrjeđivanja nastupio danas u Zenici. On je u disciplini 800 metara bio ubjedljivo prvi s rezultatom 1:47.02, a vrijedi istaći da je Abedin Mujezinović u ovoj trci imao ulogu zeca, kako bi Tuka pokušao oboriti rekord mitinga, što mu zbog jake kiše i teškog stanja na stazi danas nije uspjelo.

Više od 1000 gledatelja na Kamberovića polju danas je moglo vidjeti dobre takmičare i nekoliko dobrih rezultata, a nadati se da naredne godine ovaj miting treći put uzastopno neće poremetiti veliko nevrijeme, kao ove i prošle godine, što je na kraju pokvarilo cjelokupnu sliku ovog mitinga, koji je po imenima već godinama u samom vrhu kada je u pitanju regija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi