Isinbaeva poslala poruku podrške: Sportisti, nemojte paničiti

Legendarna Ruskinja

Isinbaeva poslala poruku podrške: Sportisti, nemojte paničiti

Legendarna ruska skakačica s motkom Jelena Isinbaeva oglasila se nakon što su Olimpijske igre u Tokiju pomjerene za ljeto 2021. godine.

Isinbaeva je poslala poruku podrške svim sportistima koji su trebali učestvovati na Igrama i pokušala da ih motiviše.

"Dragi sportisti, tačno znam kako se osjećate zbog vijesti o odlaganju Igara. Beskrajno dugo i bolno izgleda čeakti cijelu godinu do nastup na OI, ali pokušajmo da nađemo pozitivnu stranu cijele ove priče. Vi i vaši treneri imaćete više vremena za pripreme za ono što vas očekuje. Ono što je takođe bitno, Olimpijske igre nisu otkazane. Odluka o odlaganju doneta je prije svega u interesu sportista. Zato moramo da budemo strpljivi, pazite na svoje zdravlje i nemojte da paničite", napisala je Ruskinja na Instagram profilu.

Inače, Igre su trebale da se održe od 24. jula do 9. augusta. Pomjerene su za naredno ljeto, a tačan termin bit će naknadno određen.

Osim Olimpijskih igara, odgođeno je i Evropsko prvenstvo u fudbalu koje je trebalo biti održano također ovog ljeta. Naravno, sve se to dogodilo zbog koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi