Ivana Španović sa pola snage izdominirala u Zenici

Pobjeda i rekord mitinga

Ivana Španović sa pola snage izdominirala u Zenici

Srbijanska atletičarka Ivana Španović ostvarila je danas pobjedu na 10. Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici u disciplini skok u dalj. 

Ivana se u Zenici pojavila kao najveća zvijeda obzirom da se radi o svjetskoj i evropskoj dvoranskoj prvakinji, a konkurenciju je 'pomela' bez ikakvih problema.

Čini se kako je Španović sa pola snage uspjela da dođe do pobjede i da obori rekord mitinga. Ona je od šest pokušaja imala samo jedan uspješan skok i pet prestupa.

Ipak, bez obzira na to, na kraju je zauzela prvo mjesto i to sa skokom od 6,57 metara. Iza nje je završila Bugarkinja Milena Mitkova, dok je na trećem mjestu bila Srbijanska Sara Lukić.

Još jednom svemu dodajmo da je pomenuti skok Ivane Španović od 6,57 rekord mitinga u Zenici.

Top Komentari

Mungos
Ti skaci, moje je da kuham, perem ,oko djece itd. Javi se, pozz.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti