Roditelji joj pobjegli iz Bosne: Hrvatica prošla kroz pakao, kad pokaže jedan dio tijela svi uzdahnu

Ivona Dadić najvaljuje veliki povratak

Roditelji joj pobjegli iz Bosne: Hrvatica prošla kroz pakao, kad pokaže jedan dio tijela svi uzdahnu

A. Čaušević

Ivona Dadić, Hrvatica koja nastupa pod zastavom Austrije najavljuje veliki povratak nakon što je prošla pakao dug skoro dvije godine. Cilj joj je nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Dadić čiji su roditelji pobjegli iz Bosne i Hercegovine se početkom januara vratila takmičenjima po prvi put nakon 16 mjeseci.

Cilj za Hrvaticu pod austrijskim pasošem je da osigura normu za Olimpijske igre u Parizu. Imala je problema s operacijom koljena, sada je sve probleme ostavila iza sebe.

"Ima još dovoljno vremena za sticanje samopouzdanja i skupljanje važnih bodova za plasman na Olimpijske igre", rekla je Dadić za austrijske medije.

Sportašica godine u Austriji je posljednji nastup imala u septembru 2022. godine, u međuvremenu je bila na operaciji te je promijenila i tim svojih saradnika.

Oglasi

Nakon takmičenja u Švedskoj prvi naredni ispit je petoboj u Talinu početkom februara, a zatim i dvoransko prvenstvo Austrije.

Ova 30-godišnjakinja će u zavisnosti od reakcije koljena nastupiti i na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu, dok će Evropsko prvenstvo u Rimu u junu biti posljednja šansa da se ispuni norma za OI.

Dadić slovi za jednu od najzgodnijih atletičarki na svijetu, a posebno su impresivni mišići koji zaista rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Oglasi

Inače, njen otac Nino iz Bugojna, a majka Danica iz Buškog Blata. Iz BiH su pobjegli početkom agresije, a Ivona se rodila u Austriji 1993. godine.

Sjajna atletičarka je još na samom početku karijere svoju majku Danicu je istakla kao životni uzor.

"Mama me naučila da upornošću i radom možeš postići sve što zamisliš", rekla je ona svojevremeno za austrijske medije.

Najveći uspjeh u karijeri za Dadić je bronza na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Do sada je nastupila na Olimpijskim igrama u Riju i Tokiju.

Top Komentari

Pajkan
Hehe iz Bugojna.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi