Kada će na SP-u u atletici nastupiti bh. takmičari?

Važno obajveštenje

Kada će na SP-u u atletici nastupiti bh. takmičari?

S. Grebović

Još svega deset dana dijeli nas do početka najvećeg atletskog događaja godine, Svjetskog prvenstva koje će biti održano u glavnom gradu Katara - Dohi.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka još jednom je obradovao naciju slavivši na atletskom mitingu u bjeloruskom Minsku s vremenom 1:46.78 u okršaju nazvanom "Najveće rivalstvo u historiji atletike" između selekcija Evrope i SAD-a.

"Ponosan sam što sam obradovao poziv Evrope i što sam donio maksimalne bodove u ukupnoj pobjedi na SAD-om. Posebno sam ponosan što sam svoju jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu predstavio u najboljem mogućem svjetlu! Čestitam svim kolegama iz ekipe Evrope, pokazali smo da smo pravi tim i zasluženo smo slavili", izjavio je Tuka nakon završetka ovog takmičenja.

Ovim, ali i rezultatima iz prethodnog perioda Tuka je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred početak Svjetskog prvenstva u Dohi, koje će biti održano od 27. septembra do 6. oktobra.

Važno je napomenuti da će Amel Tuka istrčati na atletsku stazu stadiona Khalifa drugog dana takmičenja, tačnije 28. septembra u 16:05 kada su na rasporedu kvalifikacije utrke na 800 metara. Snagu će morati sačuvati i za dan kasnije kada je na rasporedu polufinale, naravno, uz pretpostavku da će se tamo plasirati, dok je finale zakazano za 1. oktobar od 21:10.

"Cilj je da u Dohi budem na 100 odsto svojih mogućnosti, a vjerujem da će tako i biti", rekao je Tuka koji se pravo iz Minska zaputio u Veronu gdje će brusiti formu za smotru najboljih atletičara svijeta.

Što se tiče drugog bh. predstavnika na SP-u, Mesuda Pezera, on će nastupiti tek šestog dana takmičenja, tačnije 2. oktobra kada su na rasporedu kvalifikacije bacača kugle od 16:45.

Želimo puno sreće našim takmičarima!

Promo

Top Komentari

OR7
Sretno kralju......
5 0
GMOKokosh
Sretno carevi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi