Kemal Mešić ispunio A-normu za Olimpijske igre

Sjajan rezultat

Kemal Mešić ispunio A-normu za Olimpijske igre

O. Lekić

Bosanskohercegovački atletičar Kemal Mešić na međunarodnom  mitingu u Arizoni ispunio je A-normu za nastup na olimpijskim igrama u Londonu.

Član Atletskog kluba Sarajevo je rezultatom  20,71 m osvojio drugo mjesto na mitingu s novim ličnom rekordom. Mešić je za 21 cm prebacio olimpijsku normu, a njegov rezultat trenutno spada među 10 najboljih ove sezone u svijetu.
   
Dvadesetšestogodišnji Mešić rođen je u Rogatici, student je četvrte godine antropoligije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Gainesvilleu na Floridi.

Priliku da izbori nastup u Londonu u bacanju kugle imać će još jedan bh. atletičar Hamza Alić, član AK Zenica, kojem za ispunjenje olimpijske A-norme nedostaje 12 cm (20,38 m).
   
Rekord BiH u bacanju kugle postavljen daleke 1984. godine  drži Zlatan Saračević rezultatom 21,11 m.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.