Kemal Mešić ispunio normu za Olimpijske igre

Bh. bacač kugle ide na Olimpijadu u Rio

Kemal Mešić ispunio normu za Olimpijske igre

E. Čaušević

Bh. bacač kugle Kemal Mešić ispunio je normu za Olimpijske igre na današnjem takmičenju u Virginiji.

Olimpijske igre održavaju se ovog ljeta u Rio De Janieru, a naša zemlja će biti pojačana za još jednog tamičara jer je Mešić uspio ispuniti olimpijsku normu.

Bh. bacač kugle nastupio je jučer i danas na Highlander Invitational takmičenju u Radfordu, te je sa hitcem od 20,71 metar uspio ispuniti normu koja je potrebna za Olimpijadu u Riju.

Mešić nije jedini bh. bacač kugle koji će braniti boje BiH u Brazilu s obzirom da će u dalekom Riju nastupiti zajedno sa Hamzom Alićem. Treba dodati da Mešić ima iskustva na Olimpijadama s obzirom da je nastupio u Londonu 2012. godine kada je završio na 23. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi