Novi udarac za kenijsku atletiku: Još uvijek ne znaju za zlato u Tokiju
FOTO: EPA

Izgubil isu i na 3000 metara sa preponama

Novi udarac za kenijsku atletiku: Još uvijek ne znaju za zlato u Tokiju

Haris Zilić

Šokantan dan za kenijsku atletiku na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Atletičarke i atletičari iz ove afričke zemlje ostalii su bez zlatne olimpijske medalje u svojim vodećim disciplinama.

U utrci 3.000 sa preponama za atletičare zlato je osvojio Marokanac Soufiane El Bakkali, srebro Lamecha Girma iz Etopije, dok je Kenija došla do bronze zahvaljujući Bnjemainu Kigenu, ali to neće zadovoljiti Kenijce u disciplini u kojo su vladari godinama.

Kod atletičarki, Kenija je izgubila zlato na 5.000 metara, a osvojila je Sifan Hassan iz Nizozemske, a Keniji je pripalo srebro zahvaljujući Hellen Obiri. Brozna je otišla u Etopiju za Gudaf Tsegay.

Kenija nije osvojila zlato ni u utrci na 10.000 metara za atletičare, a sve su manji izgledi da bi na dugim i srednjjim prugama mogli uzeti zlato u Tokiju što bi bio ozbiljan udarac za kenijsku atletiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti