Ko su Tukini konkurenti na današnjoj finalnoj utrci?

Rudisha predvodi rivale za zlatnu medalju

Ko su Tukini konkurenti na današnjoj finalnoj utrci?

Dž. Mrakić

Amel Tuka će danas u utrci na 800 metara imati priliku osvojiti prvu medalju na Svjetskom prvenstvu za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Uz Davida Rudishu, najveći favorit za osvajanje zlatne medalje imat će žestoku konkurenciju u Pekingu.  Međutim, vrijedi istaći kako će naš najbolji atletičar imati daleko lakšu konkurenciju nego li je možda i sam očekivao, s obzirom da se u finalnoj utrci neće naći niti jedan od osvajača medalja sa proteklog SP u Moskvi. Nema prvaka Evrope Marcina Lewandowskog, ali ni, za mnoge glavnog favorita za zlatnu medalju prije početka takmičenja, Nijela Amosa.

Kako bismo čitateljima približili koliko će lagan/težak biti Amelov put do osvajanja zlatne medalje, odlučili smo predstaviti sve učesnike finala na 15. izdanju Svjetskog atletskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.