Ko su Tukini konkurenti na današnjoj finalnoj utrci?

Ko su Tukini konkurenti na današnjoj finalnoj utrci?

Nader Belhanbel

Dž. Mrakić

Amel Tuka će danas u utrci na 800 metara imati priliku osvojiti prvu medalju na Svjetskom prvenstvu za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Iako prvobitno nije ostvario plasman u finale, 21-godišnji Belhanbel našao se među osam najboljih srednjoprugaša svijeta zahvaljujući diskvalifikaciji aktuelnog svjetskog prvaka, Mohammeda Amana. Završio je treći u najbržoj skupini polufinala, iza Amela Tuke i Fergusona Roticha, sa rezultatom 1:45,28. Marokanac je jedini finalista koji nikada nije išao ispod 1:44 i bit će pravo čudo ukoliko osvoji jednu od medalja. Kladionice mu daju najmanje šanse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.