Laureati Kanita Bilić i Amel Tuka

Izbor sportiste Ze-do kantona za 2016. godinu

Laureati Kanita Bilić i Amel Tuka

D. Kurbegović

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici večeras je održana tradicionalna manifestacija proglašenja najboljih sportista ZDK u 2016. godini. Ovaj izbor su po 60. put zajedno organizovali NIPD "Naša riječ" i Sportski savez ZDK.

Dvojac iz Atletskog kluba Zenica - Amel Tuka i Kanita Bilić je drugu godinu uzastopno ponio lentu najboljih. Specijalno priznanje "Sportski uzor" pripalo je atletskom veteranu, bacaču kugle, Hamzi Aliću. Najbolji sportski klubovi su AK Zenica i KŽK Čelik Zenica. Elvedina Muzaferija, članica skijaškog kluba "ZE-2010" iz Zenice i Maid Redžić (AK Zenica) proglašeni su najboljim juniorima u kantonu.

Najbolji sportski radnik je Aziz Kevelj, dugogodišnji generalni sekretar i trener u AK Zenica. Bivši bh. olimpijac Mehmed Skender proglašen je najboljim sportskim trenerom.

Zanimljivo Bilićka i Tuka su prošle sedmice ponijeli lentu najboljih i u gradskom izboru u Zenici, tako da su posljednje dvije sezone bez premca kako u Zenici, tako i u kantonu. Nadati se da će u narednim godinama biti što više dobrih rezultata, te novih talentovanih sportaša, koji će prezentovati svoje klubove, gradove, kantone i državu u najbolje svijetlu na brojnim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi