Tuka odustao od dvoranskog prvenstva Evrope!

Nije ga bilo u polufinalu

Tuka odustao od dvoranskog prvenstva Evrope!

M. Šljivak

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nije nastupio u polufinalu trke na 800 metara na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu.

Tuka je trebao trčati u drugoj polufinalnoj grupi, ali se tamo nije pojavio. Zbog povrede koju je zaradio u kvalifikacijama, odlučio je da ne rizikuje i nismo ga gledali u ovoj trci.

Najbrži u ovoj grupi bio je Danac Andreas Bube sa vremenom 1:49.42, a plasman u finale su još osigurali Daniel Andujar (1:49.44) i Kevin Lopez iz Španije (1:49.53).

U prvoj skupini je najbrži bio Alvaro De Arriba iz Španije sa vremenom 1:48.36, a pored njega su u finale otišli Adam Kszczot sa vremenom 1:48.53 i Thijmen Kupers (1:48:69).

Finale je na rasporedu sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi