Šokantan prizor na Svjetskom prvenstvu u atletici: Urlik se čuo do neba...
Zatrašujuća reakcija Margot Chevrier nakon loma zgloba; Foto: Epa

Margot Chevrier je teško povrijeđena

Šokantan prizor na Svjetskom prvenstvu u atletici: Urlik se čuo do neba...

A. Čaušević

Horor scena se desila na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u atletici. Margot Chevrier je zadobila ozbiljnu povredu, a njen urlik se čuo do neba što dovoljno govori koliko je sve izgledalo jezivo.

Francuska skakačica s motkom Margot Chevrier pretrpila je lom zgloba u šokantnim scenama tokom takmičenja na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se održava u Glasgowu.

Chevrier je uspješno preskočila visinu od 4.56 metara, međutim nakon što je podignula ljestvicu za desetak centimetara došlo je do neželjenih scena.

Do povrede je došlo kada je francuska atletičarka krenula po drugi put da pokuša preskočiti visinu od 4.65 metara.

Chevrier je u zraku odustala od pokušaja preskoka prije nego što je pala s motke, promašila strunjaču te je upala u rupu.

Oglasi

Zadobila je ozbiljnu ozljedu noge te su je s doskoka morali iznijeti na nosilima prije transporta u bolnicu. Kada je pala čuo se zastrašujući urlik.

Prilikom iznošenja sa nosila bilo joj je potrebno dati i kisika što dovoljno govori o kakvoj povredi se radilo i koliko je zapravo scena bila zastrašujuća.

Ubrzo nakon povrede na Instagramu je objavila fotografiju iz bolničkog kreveta te je potvrdila kako će joj u narednom periodu biti potrebna dvostruka operacija zgloba.

Upravo iz tog razloga za Chevrier je pod velikim znakom pitanja nastup na Olimpijskim igrama pred domaćom publikom pošto će takmičenje biti održano u Parizu.

"Bit će potrebno što je potrebno. Bit ću tamo", kategorično je poručila ova 24-godišnjakinja koja se nadala dobrom rezultatu na Igrama koje će se održati od sredine jula do sredine augusta.

Pred Chevrier je definitivno težak izazov i prava borba s vremenom da spremna dočeka nastup na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi