Rodila se u Hrvatskoj pa pobjegla: Arapi već danima zbog ove plavuše ne dolaze sebi, sama je kriva

Sjajna Crnogorka

Rodila se u Hrvatskoj pa pobjegla: Arapi već danima zbog ove plavuše ne dolaze sebi, sama je kriva

A. Čaušević

Sa područja "ex-yu" Jugoslavije stižu neki od najboljih svjetskih sprotista, nea samo u fudbalu, već u ostalim sportovima. To je i slučaj sa Marijom Vuković, crnogorskom skakačicom u vis.

Jedan skok Vuković sa Evropskog prvenstva 2021. godine u poljskom Tornu postao je viralan među Arapima nakon što je objavljen na Instagramu.

Arapi već danima ne prestaju da komentarišu snimak skoka kojeg je izvela ova 194 cm visoka atletičarka koja je inače rođena u Kninu.

"Njena žeđ me učinila još žednijim"; "Ona je dijamant", "Neka je Bog čuva, slatka je i prekrasna", samo su neki od komentara zaluđenih Arapa.

Inače, radi se o skoku kad je Vuković preskočila ljestvicu na visini od 192 cm što joj je na kraju bilo dovoljno za sedmo mjesto.

Oglasi

Kada su u pitanju Evropska prvenstva Vuković je najbolji plasman ostvarila 2022. godine u Minhenu kada je bila srebrena iza nedodirljive Ukrajinke Yaroslave Mahuchikh.

Ona Crnogorska je rođana u Hrvatskoj 1992, godine, tačnije u Kninu, ali je zbog posljedica ratnih sukoba 1995. godine sa porodicom otišla živjeti u Cetinje.

Još u omladinskim kategorijama je najavila uspješnu karijeru pošto je 2010. godine postala svjetska prvakinja za Juniore.

Inače, kada su u pitanju skakačice u vis sa našeg podrčuja svakako je nedodiljiva Blanak Vlašić koja je sa velikih takmičenja donijela devet medalja.

Hrvatica je svojevremeno preskočila 208 cm što je drugi najbolji rezultat svih vremena. Falio joj je samo jedan centimetar da nadmaši rekord Stefke Kostadinove.

Oglasi