Plavuša koja je pobjegla iz Hrvatske prolazi kroz pakao: Uzalud joj izvinjenje, osveta je servirana!

Napravila je nevjerovatan skandal

Plavuša koja je pobjegla iz Hrvatske prolazi kroz pakao: Uzalud joj izvinjenje, osveta je servirana!

A. Čaušević

Jedna od najboljih atletičarki sa ovih područja je već danima u centru pažnje. Svojom krivicom je izazvala veliki skandal, zbog neumjesna šale na račun države u kojoj je pronašla utočište već plaća skupuc cijenu. Posljednji udarac stigao je danas. 

Crnogorska skakačica u vis, Marija Vuković je rođena u Hrvatskoj u januaru 1992. godine, ali iz rodnog Knina je pobjegla tokom rata, a svoje utočište je pronašla u Cetinju.

Ona je prije nekoliko dana napravila ogroman skandal u Crnoj Gori tako što je dvoglavog orla sa zastave te zemlje nazvala kokoškom što je su naše komšije okarakterisale kao veliki skandal.

"Ne znam kako izgleda maskota, imamo li neku pomoć prijatelja? Medved, patka, kokoška. Ova naša kokoška sa zastave", kazala je Vuković u jednoj emisiji kada je trebala nacrtati maskotu za Olimpijske igre u Parizu.

Uvidjeviš šta je uradila ona se brzo oglasila na društvenim mrežama. Poručila je da joj nije bila namjera da ponizi Crnu Goru. Reklo bi se, sasvim očekivano.

"Namjera mi nije bila da povrijedim ničije osjećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem", napisala je ona na društvenim mrežama.

Oglasi

"Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi."

[instagram]https://www.instagram.com/p/C2rzrIuNjHI/[/instagram]

"Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno ponizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Ponižavajući nju, ponizila bih i sebe."

"Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila! A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu", dodala je ona.

Ipak, izvinjenje joj je bilo uzalud. Neke crnogroske ustanove i gradovi su već počeli sa osvetom. Prvi konrektan potez poduzeo je grad Cetinje.

Naime, Vuković je predložena da bude izabrana za najbolju sportašicu grada Cetinja 2023. godine, ali nakon posljednjeg skandala taj prijedlog je povućen.

Jano je da će 32-godišnja plavuša morati jako potruditi kako bi oprala ljagu sa svog obraza...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi